F5 en VMware versterken samenwerking in virtual desktops

F5 Networks en VMware intensiveren hun samenwerking om veilige toegang te bieden aan virtuele desktops. Het nieuwe gezamenlijke aanbod biedt uitgebreide mogelijkheden om op alle locaties te werken en desktops en applicaties te bereiken vanaf diverse mobiele apparaten.
F5 introduceert nieuwe versies van BIG-IP Access Policy Manager (APM) die volledig zijn afgestemd op veilige toegang en optimale prestaties voor VMware Horizon View. Verder is er een iApp en een reference architecture beschikbaar om de uitrol van deze producten te versnellen en duidelijk te maken hoe ze het beste VMware-technologieën ondersteunen.
VMware biedt toegang tot API’s en protocolextensies voor externe toegang waardoor F5 in gelegenheid is de toegangscontrole specifiek af te stemmen op Horizon View. Door dit maatwerk hebben klanten meer controle, gebaseerd op apparaateigenschappen, locatie en specifieke scenario’s, en zijn ze in staat eindgebruikers veilig naar andere applicaties of clouds door te sturen.

Virtual desktops in elke prijsklasse
Door de samenwerking kunnen klanten hun virtuele desktop-omgevingen veel kosten-efficiënter inrichten. Ze kunnen gezamenlijke toepassingen van verschillende prijsniveaus gebruiken met F5’s BIG-IP APM, waardoor de technologie voor een veel bredere groep gebruikers beschikbaar wordt, van bedrijven die net starten met virtuele desktops tot multinationals met tienduizenden desktops.

Kansen voor partners
Door de nauwere samenwerking stellen de bedrijven ook kanaalpartners in staat om nieuwe, uitgebreidere end-to-end oplossingen te formeren.
Een van onze doelen is om een ecosysteem van partners op te zetten zodat de voordelen van F5 oplossingen gecombineerd kunnen worden met het aanbod van leveranciers in aanverwante markten. Binnen onze Synthesis architectuur-visie speelt intelligente service orchestration een belangrijke rol, en daar speelt VMware als partner een sleutelrol in.

Reference architectures
De samenwerking tussen F5 en VMware komt concreet naar voren in F5's reference architectures.

 

In deze video legt collega Wim Zandee van F5 uit wat een reference architecture is: Video Wat is een Reference Architecture?

Published Mar 05, 2014
Version 1.0

Was this article helpful?

No CommentsBe the first to comment